"SPOPALE GA CRNE MISLI"

Majka djevojčice ubijene u Ripnju ne zna da joj je kćerka mrtva: Stojan se izvlačio na psihičke probleme

Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih djela za koja se tereti i detaljno iznio svoju odbranu

Sa mjesta zločina. Telegraf.rs

A. O.

13.4.2023

Stojan Ilić (38) na saslušanju u tužilaštvu održanom u Srbiji, do detalja je opisao kako je i zbog čega ubio nesretnu djevojčicu inicijala N.P. (16) i teško povrijedio njenu majku S.P., baku M.P. i daidžu D.P..

Jučer je djevojčica sahranjena, a prema riječim rođaka, njenoj majci još nije rečeno da je mrtva. Gotovo u isto vrijeme njen ubica je iznosio odbranu, piše Telegraf.rs. O tragediji koja se dogodila njena majka ne zna ništa.

Sedam uboda

- Pitala je kako joj je majka i brat. I ne zna da joj je kćerka napadnuta i ubijena. Sjeća se da je Stojan rekao da će se vratiti - kaže rodica porodice ubijene N.P.

Kako Telegarf.rs saznaje, S.P. je Ilić ubo sedam puta, a nož joj je oštetio plućnu maramicu.

Inače, Stojan se pred tužiocem vadio na psihičke probleme, ali i otkrio da ga je maljoletna komšinica vrijeđala i ponižavala kao i njena cijela porodica.

Sprovođenje istrage

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih djela za koja se tereti i detaljno iznio svoju odbranu.

Povezao ih automobilom

Sumnja se da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 sati iz porodične kuće maloljetne oštećene u Ripnju automobilom povezao nju i njenog maloljetnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja, izveo je na kosinu ispod željezničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Pokidao veš djevojčici

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predjelu stomaka, predjelu lijevog ramena i u predjelu vrata sa zadnje strane, uslijed čega je djevojčica zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i trpila bolove, a kasnije preminula.


Nakon izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih tjelesnih povreda njenoj majci, baki i daidži, nakon čega je napustio lice mjesta, uz prijetnju da će se vratiti.

Ruganje i smijeh

Stojan se na saslušanju branio da su ga spopale crne misli jer mu se N.P. u kolima rugala i smejala. I njena porodica mu se podsmijevala jer ima psihičkih problema od kojih se liječio.

Rekao je da mu je jako žao zbog svega sto se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo.

Zločin se dogodio u ponedeljak oko 14 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.