POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Akcija FUP-a "Live": Za dvojicom raspisane potjernice, jedan već u zatvoru

Tri osobe koje su uhapšene zbog iznude predate Tužilaštvu TK

Akcija provedena u Tuzlanskom kantonu. FUP

25.4.2023

Trojica osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji FUP-a „Live“ , predati su Tužilaštvu Tuzlanskog kantona i za njih će biti predložen pritvor, potvrđeno je za „Avaz“ iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prema riječima portparola Tužilaštva TK Admira Arnautovića, za dvjema osobama je raspisana potjernica, a jedan osumnjičeni je već u zatvoru. Istraga se vodi protiv ukupno šest osoba.

Iznuđivanje određenih suma novca

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uhapsili su R.J., S.M. i A.H. tokom provođenja operativne akcije kodnog naziva "Live", a u vezi s dokumentovanjem lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Iznuda" iz člana 295. i "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183. KZ FBiH.

Osumnjičeni su od kraja 2022. godine poduzimali aktivnosti na iznuđivanju određenih suma novca, te upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo prema licima F.F., Š.S. i A.F., kao i članovima njihovih porodica.

Od ranije poznati policiji

Također, osumnjičena lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim institucijma po vršenju različitih vrsta krivičnih djela, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i na području zemalja Evropske unije, od čega su stekli veliku materijalnu korist, kao i nekretnine na području Tuzlanskog kantona, te su više puta pravosnažno osuđeni, a pojedini su bili i na izdržavanju zatvorske kazne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.