PREKRŠAJNI NALOG

MUP KS sankcionisao dvije osobe zbog napada na Uzunovića na jučerašnjim protestima

K.U. je pristupio u službene prostorije PU Centar i dao izjavu u svojstvu svjedoka

Tokom napada na Uzunovića. Avaz

A. O.

29.4.2023

Tokom jučerašnjih protesta ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH došlo je do narušavanja reda i mira, a kako su naveli iz MUP-a Kantona Sarajevo izdati su prekršajni nalozi.

U ulici Hamdije Kreševljakovića bb, općina Centar, jučer oko 17 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira – naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem i izazivanjem osjećaja fizičke ugroženosti od strane dva NN muškarca, učesnika protestnog skupa pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na štetu K.U., zastupnika u Parlamentu FBiH.

Intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je daljnji incident, te su ove dvije osobe zadržane na mjestu događaja, pri čemu je utvrđeno da je riječ o H.L. (1971) iz Hadžića i E.LJ. (1987) iz Hadžića.


K.U. je pristupio u službene prostorije PU Centar i dao izjavu u svojstvu svjedoka.

U službenim prostorijama PU Centar obavljen je intervju i sa počiniocima prekršaja, koji su prihvatili odgovornost za učinjeni prekršaj, te su im izdati prekršajni nalozi za prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a) Zakona o prekršajima protiv JriM, saopćeno je iz MUP-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.