AKCIJA "GOLUB"

Crnogorac uhapšen u Istočnom Sarajevu godinama poznat po međunarodnoj trgovini drogama

Dragan Gajić se dovodi u vezu s krijumčarenjem većih količina droge iz Crne Gore

Gajić na Interpolovoj potjernici. Avaz

B. C.

17.5.2023

Postupajući u predmetu Tužilaštva BiH, u koordiniranom djelovanju, policijski službenici MUP-a RS i PU Istočno Sarajevo, uz podršku Granične policije BiH, u okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva „Golub“, na području Istočnog Sarajeva uhapsili su osumnjičenog Dragana Gajića (36), državljanina Crne Gore.

Organizirani kriminal i pranje novca

Osumnjičeni se dovodi u vezu s neovlaštenim međunarodnim prometom većih količina opojnih droga koje su krijumčarene iz Crne Gore na područje BiH, kao i skladištenje i daljnju prodaju.

Osumnjičeni je pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga te pranje novca.

On je priveden u nastavku akcije u kojoj su ranije privedeni  Blaženko Rašević, Žarko Jokić, Srećko Mandić i Vlatko Blažević. Tada je bilo zaplijenjeno oko pet kilograma droge.

Ranije osuđen u Sudu BiH

Gajić je i ranije bio na Interpolovoj potjernici zbog krijumčarenja droge.

Crnogorac Dragan Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum s Tužilaštvom BiH, zbog čega je osuđen na tri godine zatvora. Pobjegao je nakon što je pušten na slobodu do početka izdržavanja kazne.

Privođen je i prije tri godine u Sarajevu, kada se, s još jednom osobom, lažno predstavljao kao policajac i pokušao reketirati vlasnika jedne firme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.