PORTPAROL MUP-A KS

Novalić: Ubice Harisa Osterdala koristile auto unajmljen u rentakar agenciji

Švedskog državljana su likvidirale dvije maskirane osobe

Mersiha Novalić. Avaz

1.11.2023

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su se oglasili povodom ubistva švedskog državljana Harisa Osterdala, koje se dogodilo jučer u poslijepodnevnim satima na području sarajevskog naselja Stup. Švedskog državljana su likvidirale dvije maskirane osobe.

Portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić objavila je nove informacije  u vezi s ubistvom Osterdala. Naime, Novalić je kazala da su ubice pobjegle automobilom koji su unajmili u rentakar agenciji.   

 - 31. oktobra 2023. godine u 16:25 sati Policijska uprava Ilidža obaviještena je da je u ulici Džemala Bijedića, na području općine Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Jedan muškarac je smrtno stradao. Smrt je konstatovao ljekar iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na licu mjesta. Muškarac koji je stradao imao je više ustrijelnih rana u gornjem dijelu tijela. Drugi muškarac, povrijeđen djelovanjem vatrenog oružja, prevezen je na KCUS. Tamo su mu konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu stomaka. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u prisustvu stalnog sudskog vještaka su obavili uviđaj – kazala je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS. 

Ostatak pogledajte u videosnimku u nastavku teksta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.