ONI SU KUKAVICE

Otac braće Hofman ih se javno odrekao: Skrenuli su s puta spoznaje i ljudskosti, i zato želim da ih kaznim

Miodrag Vidović je još tada istakao da ukoliko se promijene nakon tri godine dati posljednju šansu, ali od toga nije bilo ništa

Miodrag Vidović. Screenshot/Happy TV

N. H.

11.11.2023

Ljuban i Miljan Vidović Hofman uhapšeni su u petak u luksuznom beogradskom restoranu, dok su bili u društvu svog advokata.

U javnost je odjeknula vijest da se njihov otac, poznati bokser Miodrag Vidović, odrekao sinova zato što su napustili sport i otišli u kriminal, što je potvrdio i za novinare "Avaza".

Njih trojica učestvovali su u jednoj emisiji na „Happy TV“ prije četiri godine, te je tada njihov otac istakao kako su se braća počela, umjesto studiranjem, baviti kriminalom.

Dokument kojim se odrekao sinova. Screenshot

- Istina je da su oteli čovjeka, oni su na potjernici, oni nemaju empatiju, puni su sebe, Miljan posebno. On se tukao sa mnom, on ima krivičnih djela. Ljuban i još neki dečko iz Loznice su kidnapovali jednog prevaranta, koji je bio moj insajder i koji ih je pratio, odveli su ga u moju vikendicu na Drinu i valjda su ga maltretirali, moj drug kaže „ja sam čuo jauke“, oni su ga izgleda malo pritegli. Moji sinovi su kukavice - objasnio je tada Miodrag Vidović, otac braće Hofman.

Miodrag je tada javno istakao da se odriče svojih sinova.

- Ja se odričem svojih sinova i svu svoju pokretnu imovinu dajem institutu u Beogradu - rekao je on prije četiri godine u emisiji.

Dokument kojim se odrekao sinova. Screenshot

U navedenoj emisiji, otac braće Hofman je priložio i pismeni dokument kojim se odrekao svoje djece.

- Skrenuli su s puta spoznaje i ljudskosti, i zato želim da ih kaznim, jer lutaju kao "izgubljeni" opsjednuti demonima nasilja: Nagrada za njima nije raspisana, jer "bludni sinovi" nikada neće biti pronađeni - navedeno je u emisiji.

Miodrag Vidović je još tada istakao da ukoliko se promijene nakon tri godine dati posljednju šansu. Tada je zahtijevao od Miljana da u roku od pet godina završi Medicinski fakultet, a od Ljubana da okonča visoko obrazovanje u istom periodu, na državnom univerzitetu. To se nije dogodilo, a sada su i uhapšeni zbog svog nasilnog ponašanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.