VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO

Jeziv iskaz dječaka ubice Koste K.: Otkrio šta mu najviše nedostaje iz vanjskog svijeta

Na psihološko pitanje šta mu fali iz vanjskog svijeta, kako prenose srbijanski mediji, dao je odgovor: "Ujak, pas i sestra"

Kecmanović je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Kurir.rs

H. J. I.

4.12.2023

Dječak ubica Kosta K. (14) na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pred roditeljima djece koju je ubio pokazao je apsolutnu hladnoću i svakim odgovorom je šokirao.

Na psihološko pitanje šta mu fali iz vanjskog svijeta, kako prenose srbijanski mediji, dao je odgovor: "Ujak, pas i sestra".

Majku i oca nije spominjao

- Bez premišljanja je rekao da je osoba koja mu nedostaje brat njegove majke, odnosno ujak, a onda je dodao i psa kućnog ljubimca, pa na kraju je rekao i sestricu. Majku i oca nije ni spomenuo. On ni u drugim dijelovima iskaza nije pokazao da žali što je roditeljima uništio život. Debelo tu nešto nije štimalo - rekao je dobro obaviješteni izvor "Republike".

Dok je govorio putem linka iz bolnice u kojoj se nalazi, nasuprot njemu u prostoriji u Tužilaštvu je vladao tajac.

U kadru je u pozadini bila i njegova majka Miljana Kecmanović.

- Roditelji žrtava su međusobno komentarisali da to ponašanje Miljane Kecmanović ne potpada u okvire kako bi trebalo da se ponaša majka djeteta masovnog ubice. Vrlo ih je začudilo što je bila bez reakcije i na pitanja oštećenih od kojih bi kamen zaplakao. Miljana se ponašala hladno kao sin, s tim da je rukama dirala vezanu kosu dok je on ruke držao ispred sebe sve vreme. Nikome nije jasno kako je lice te žene ostalo bez reakcije na pitanja Suzane Čikić majke dječaka Andrije Čikića.

"Kao da se katastrofa nije desila"

Ubica je rekao Suzani da zna da joj je ubio sina, ni tada ne rekavši da mu je žao. Ta Suzana, ta nesrećna žena je ostala bez jedinca sina u piru dječaka ubice, kao i otac Miloš Čikić. S druge strane imamo majku zločinca koja se ponaša kao da se katastrofa nije ni desila - rekao je izvor "Republike", dodajući da su roditelji žrtava bili nijemi.

Oni su od tog saslušanja ubijeđeni da odnosi u porodici nisu bili topli i puni ljubavi.

S tim u vezi, a prije svega s obzirom na činjenice koje su otkrivene istragom - da je otac ubice dr. Vladimir Kecmanović stavio na raspolaganje sinu oružje i učio ga da puca, kao i da je DNK majke nađen na čauri, roditelji žrtava traže da za zločin sina odgovaraju i njih dvoje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.