SKY MAFIJA

Zatraženo produženje pritvora za Gilmara, Cicovića i ostale uhapšene u akciji "Kod"

Preprodajom droge zaradili 2,7 miliona KM

Boris Mitrović Gilmar. Facebook

B. C.

11.12.2023

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, je dana 08.12.2023. godine, podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za produženje pritvora protiv lica sa inicijalima R.B., M.B., B.D., H.A., C.D., M.E., C.I. za još 2 (dva) mjeseca predviđenih članom 197. stav 1. tačka b) ZKP RS, a protiv lica sa incijalima P.D. je predložena mjera zabrane, saopćeno je iz OJT Istočno sarajevo.

Podsjećamo, policijska akcija kodnog naziva „Kode“ koja je vođena na osnovu informacija dobijenih analizom „Sky“ aplikacije je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te na taj način protivpravno stekli imovinsku korist u vrijednosti od 2.750.000,00 KM.

- S obzirom na težinu krivičnih djela, koja se stavljaju na teret osumnjičenim licima, očekujemo da će Okružni sud u Istočnom Sarajevu donijeti rješenja koje je predložilo tužilaštvo.- navedeno je u saopćenju.

U akciji su uhapšeni Igor Cicović, Danilo Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Bojan Rističević i Aleksandar Hršum.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.