IZVRŠENI PRETRESI

U nastavku akcije "Jaguar" uhapšena osoba iz Sarajeva zbog iznude novca

Uhapšena osoba se sumnjiči da je kao dio grupe, određeni period vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara, kako bi iznudila novac

Pripadnici FUP-a uhapsili jednu osobu. Facebook

H. J. I.

20.12.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona nastavili provođenje operativno-taktičke akcije kodnog naziva „Jaguar“, u vezi s dokumentovanjem osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela - izazivanje opće opasnosti“, teška tjelesna ozljeda, iznuda, a sve u vezi s udruživanjem radi činjenja krivičnih djela.

Iznuda novca

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišeno lice A.R. (1999.) iz Sarajeva, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koje navedena osoba koristi, kojom prilikom su pronađeni mobiteli i sim kartice koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Uhapšena osoba se sumnjiči da je kao dio grupe, određeni period vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara, kako bi iznudila novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede.

Bit će predat Tužilaštvu

Navedena osoba će biti kriminalistički obrađena, te će u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.