"AVAZ" SAZNAJE

Nakon prijave o nestanku dvojice mladića: U rijeci Bregavi nadomak Stoca pronađeno vozilo

M.V. i F.S. se odvezli automobilom Jeep Compas nakon čega im se gubi trag

Rijeka Bregava. Mario Galić / Wikipedia

Meliha Smajkic

12.2.2024

U rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg nedaleko od ulaza u Stolac iz smjera Berkovića, kako saznaje „Avaz“, pronađeno je vozilo Jeep Compas.

Riječ je o automobilu kojim su se tokom noći s nedjelje na ponedjeljak iz Stoca prema Vidovom Polju udaljila dvojica mladića, M.V. (20) i F.S., čije godište je, za sada, nepoznato.

Ova informacija nam je potvrđena iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na lice mjesta su upućeni pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar.

Kako nam je rekao Zoran Vlaho, predsjednik ISS-a, dobili su poziv od pripadnika PS Stolac, nakon čega su formirali ronilački tim, dok će im podršku na terenu pružati kolege iz GSS-a Čapljina. Također, na lice mjesta se zaputio i dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući , kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do jutros

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.