"AVAZ" SAZNAJE

Tužilaštvo KS traži produženje pritvora za Admira Lekića

Dva puta pretukao bivšu djevojku

Lekić ranije osuđivan. Avaz

N. H.

12.2.2024

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je prijedlog Općinskom sudu u Sarajevu da se za naredna dva mjeseca produži pritvor Admiru Lekiću, rečeno je za “Avaz” iz Tužilaštva KS.

Ponavljanje krivičnog djela

Sjednica će biti održana sutra, a produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Lekić je osumnjičen za izazivanje opće opasnosti te nanošenje teških tjelesnih povreda 24. decembra 2023. i 13. januara ove godine na štetu djevojke koju je pretukao.

Lekić se dovodi u vezu s paljevinom automobila Passat, koji je gorio 14. januara na Trgu Barcelone, u sarajevskom naselju Mojmilo.

Požar se proširio i na drugo vozilo, koje je znatno oštećeno. Kako je za „Avaz“ potvrđeno, Lekić je 13. januara u Starom Gradu oko 23.30 sati ponovo fizički napao bivšu djevojku, koju je brutalno pretukao 24. decembra 2023. na Obali Kulina bana, kod mosta u blizini Careve džamije.

Zapalio automobil

Djevojka je, nakon napada 13. januara, podnijela prijavu Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo protiv Lekića i tereti ga za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Nekoliko sati nakon što je pretučena 13. januara, tokom noći na Trgu Barcelone zapaljen je Passat njenog oca A. H.

Lekić je ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.