POTVRĐENO IZ TUŽILAŠTVA

Mostarcu koji je prijetio Baki Sliškoviću određen pritvor

Benjamin Grbić se sumnjiči za KD Oštećenje tuđe stvari u stjecaju s produženim KD Ugrožavanje sigurnosti više osoba

Blaž Slišković. FK Željezničar

Meliha Smajkic

16.2.2024

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom Benjaminu Grbiću (31) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293 st.1. u stjecaju sa produženim krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti više osoba iz čl. 183. st.2. KZ F BiH, na štetu članova porodice S. iz Mostara.

Saopćeno je to iz Tužilaštva HNK koje predložilo Sudu da se pritvor osumnjičenom odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti.

- Za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Dodali su da u saradnji sa MUP-om HNK – PU Mostar nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji se odnosi na prijetnje legendarnom nogometašu Blažu Baki Sliškoviću.     

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.