DETALJI UŽASA

Majka poslala kćerku od osam godina kod ujaka po šerpu: On je silovao i ubio, kada je uhapšen rekao da je bio pijan

Djevojčica je nestala u petak oko 20 sati, a njeno beživotno, polunago i krvavo tijelo, pronađeno je u noći između petka i subote

Ubijena Marija. Facebook

S. S.

26.5.2024

Balkan je ostao u šoku nakon vijesti o brutalnom silovanju i ubistvu osmogodišnje djevojčice Marije iz Botošana (Rumunija) koju je, kako se sumnja, obljubio i ubio njen ujak, piše Telegraf.rs.

Djevojčica je nestala u petak oko 20 sati, a njeno beživotno, polunago i krvavo tijelo, pronađeno je u noći između petka i subote u žbunju u ataru sela Jajai. Pripadnici policije iz tri okruga su u subotu čitavog jutra tragali za osumnjičenim ujakom (32), koji je na kraju uhapšen nedaleko od mjesta zločina.

Poslala drugu kćerku

Majka osumnjičenog, koja je sa roditeljima male Marije tragala za djevojčicom, ispričala je šta se dogodilo kobne večeri. Prema njenim riječima, Mariju je mama poslala do ujakove kuće, koja se nalazi dvorište pored, da uzme šerpu. Dijete je izašlo iz kuće oko 20 sati, a kako se ni poslije deset minuta nije vratila, majka je poslala mlađu kćerku (6), da vidi zašto se Marija zadržala.

Djevojčica se vratila poslije nekoliko minuta i roditeljima rekla da u kući nema ni ujaka ni Marije. Zabrinuti, Marijini roditelji su krenuli da je traže, a ubrzo se diglo čitavo selo, među kojima i majka osumnjičenog. Kada ni nakon sat vremena dijete nisu pronašli, alarmirana je policija. Ubrzo je cijelo selo vrvilo od patrola, koje su češljale svaki pedalj dok je mrak postajao sve gušći.

Sakrio se

Nešto iza ponoći polunago i krvavo tijelo djevojčice pronađeno je u šipražju na obodu šume. Odmah je bilo jasno da je dijete ubijeno i najvjerovatnije silovano. Od ujaka nije bilo ni traga ni glasa.

Policija je od rane zore helikopterima i dronovima krenula da traga za krvnikom, koji je tek oko popodneva uhvaćen nedaleko od mjesta zločina, najvjerovatnije dok je pokušavao da se vrati kući po stvari.

Njega su uočili u visokoj travi, a kada su mu naredili da se preda, on je krenuo da beži. Policija je ispalila i dva hica upozorenja, ali je osumnjičeni odbijao da stane. Napokon su uspjeli da ga sustignu i savladaju.

Odmah tu je priznao zločin! "Žao mi je, bio sam pijan", govorio je osumnjičeni za silovanje i ubistvo osmogodišnje sestričine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.