POKRENUTA ISTRAGA

Detalji stravične nesreće u Hrvatskoj: Vozač već jednom prouzrokovao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom

Zdjelar i njegova tadašnja trudna 19-godišnja supruga od siline udarca izletjeli su iz kombija

S mjesta nesreće - Avaz
S mjesta nesreće - Avaz
S mjesta nesreće - Avaz
S mjesta nesreće - Avaz
S mjesta nesreće - Avaz
D. R.

1.6.2024

Edi Zdjelar (24) iz Nove Gradiške i njegova supruga (20) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u petak na hrvatskoj autocesti A3 između čvora Okučani i Novska.

Sisačko-moslavačka policija objavila je detalje teške nesreće. Kako je saopćila policija, nesreća se dogodila kada je Edi upravljajući automobilom novogradiških oznaka udario u zadnju stranu kamiona bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao ispred njega.

Na mjestu događaja vozač i 20-godišnja putnica iz automobila (oboje hrvatski državljani) su smrtno stradali, a njihova tijela su prevezena u sisačku Opštu bolnicu, gdje će se obaviti obdukcija, dok je dijete (2) teže povrijeđeno.

Kako saznaje Index.hr, Zdjelar je već jednom prouzrokovao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

S mjesta nesreće. Edina Zuko/PIXSELL

U nesreći koja se dogodila 18. marta 2019. Edi Zdjelar je kao vozač kombija izgubio kontrolu te prešao na drugu stranu ceste i udario u betonski most. Od siline udarca automobil se prevrnuo i ponovno vratio na cestu.

Zdjelar i njegova tadašnja trudna 19-godišnja supruga od siline udarca izletjeli su iz kombija. Oboje su teško povrijeđeni, a doktori su se zatim danima borili za život trudnice. Žena je preminula u decembru iste godine. Kako pište Index.hr, njena smrt ne može se sa sigurnošću povezati s posljedicama saobraćajne nesreće. Njena beba je preživjela.

Očekuje se da će biti pokrenuta istraga o uzrocima ove nesreće, prenose hrvatski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.