SARADNJA S EUROPOL-OM

Velika akcija MUP-a RS: U akciji "Roleks" uhapšeno deset osoba

Kao organizovana kriminalna grupa, prometovali drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona zapadnog Balkana

Uhapšeno deset osoba u akciji SIPA-e. ATV

N. H.

11.6.2024

Pripadnici MUP-a RS sproveli su akciju "Roleks" u kojoj su uhapsili deset lica koja su osumnjičena za prodaju droge. 

Akcija se izvodi na osnovu razmjene operativnih informacija s EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedno od kraja 2019. do početka 2021. godine, kao organizovana kriminalna grupa, prometovali drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona zapadnog Balkana. 

- Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banje Luke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. Na širem podruju BiH uhapšeno je deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada - ističu iz MUP-a RS.

Akciju izvodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku kolega iz Jedinice žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banja Luka, Trebinje i Foča, a u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.