POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Nakon obračuna u Mostaru: Ocu određen pritvor, sinu mjere zabrane

Lakše povrijedili D.V. s kojim je na motociklu bilo dijete

S lica mjesta: Jurili oštećenog s dva BMW-a. Bljesak.info

Meliha Smajkic

prije 3 dana

Općinski sud u Mostaru danas je uvažio prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i, kako nam je potvrđeno, prema E. R. (54) odredio jednomjesečni pritvor, dok su njegovom sinu R. R. (24) izrečene mjere zabrane, napuštanje boravišta i prilaska oštećenom D.V. (41) na 100 metara.

Pritvor prema E.R. je određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti krivično djelu za koje je osumnjičen, a radi se o ugrožavanju sigurnosti u sticajem sa lakom tjelesnom ozljedom.

Također, osumnjičen je i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštenom nabavkom, držanjem ili prodajom oružja ili bitnih dijelova za oružje te neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Njegov sin je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija, kao i za neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaju oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Podsjetimo, njih dvojica su u srijedu u poslijepodnevnim satima lakše povrijedili D.V. (41), nakon što su ga prethodno jurili s dva automobila marke BMW dok je oštećeni upravljao motociklom Yamaha, a na kojem se nalazilo i njegovo maloljetno dijete.

U jednom trenutku su se zaustavili, nakon čega je E.R. automatskom puškom u predjelu lijevog lakta udario D.V. namjeri da se obračunaju. To su uočili policajaci koji su obavljali redovne zadatke, nakon čega su brzo reagirali i upotrebom sredstava prinude upostavili nadzor nad akterima tučnjave. Uz automatsku pušku kod napadača je pronađen i pištolj marke Astara.

Također, prilikom pretresa kuće i stana koje koriste osumnjičeni uz određenu količinu materije za koju se pretpostavlja da je kanabis, kako smo jučer pisali, iz MUP-a HNK-a su danas naveli da je pronađena i veća količina bijele praškaste nepoznate materije, mrvilica, novac, ručne bombe, kao i municija za pištolj i pušku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.