DIJASPORA

Druženje Bosanaca s humanom svrhom

FOTOŽURNAL U Majntalu kod Frankfurta održana zabava na otvorenom

Autor:B. ŠIŠIĆ

1.10.2014

U njemačkom Majntalu kod Frankfurta održano je druženje Bosanaca i Hercegovaca, vjerovatno posljednje na otvorenom u ovoj godini. Sunčano vrijeme išlo je naruku organizatorima pa je više stotina posjetilaca prisustvovalo druženju uz muziku i neizostavne bosanske specijalitete. Također, ovom prilikom skupljeno je oko 600 eura za humanitarne svrhe, a i organizator Suljo Kalauzović odlučio je za istu svrhu donirati dio zarade.

U muzičkom dijelu programa nastupali su Rizo Hamidović, Zlata Avdić, Šeki Bihorac..., a posebna atrakcija bio je nastup folklorne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „Sevdah“ iz Frankfurta, čiji su članovi spletom igara i pjesama iz BiH oduševili publiku.

Među posjetiocima bio je i vrsni bh. harmonikaš, Sarajlija Anto Filipović, koji je došao sa suprugom i sinom. Anto je, inače, poznat po tome da je bio posljednji harmonikaš koji je na nastupima u dijaspori pratio rahmetli Safeta Isovića. I bh. biznismen i humanista, Sarajlija Ervin Kandić došao je sa sinovima Edinom i Hajrom, a kako nam je izjavio, ovo je odlična prilika da njegova djeca više budu u društvu vršnjaka iz BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.