NJEMAČKA

Humanitarni koncert za oboljelog sarajevskog policajca u Minhenu

Sala je bila premala da primi sve one koji su željeli prisustvovati muzičkoj večeri i kupnjom ulaznice simbolično pomoći ovu akciju

O. Boškailo

18.3.2019

Uspješna organizacija. O. Boškailo

U prostorijama Sportskog centra "Am Hedernfeld", kod našeg naroda u dijaspori poznatijeg kao "Kod Elvisa", u glavnom bavarskom gradu Minhenu održan je humanitarni koncert za pomoć teško oboljelom policajcu Senadu Šabiću iz Sarajeva. 

Sala je bila premala da primi sve one koji su željeli prisustvovati muzičkoj večeri i kupnjom ulaznice simbolično pomoći ovu akciju.

Gotovo svi muzičari koji žive i rade u ovom gradu došli su dati svoj doprinos, a nastupili su i Elvira Rahić, Nasko Budimlić, Samir Kumbarić, Aldijana, Elvis, Edis Redžić, Migos, Džida, bend ''Miris Juga'', Nejra i drugi.

Svi oni su petosatnom svirkom i igrama doprinijeli da gosti svojim kućama odu zadovoljni.

Organizatori Elvis Salkanović i Hajrudin Varčar Ruda istakli su da sav prihod ide za liječenje i nisu krili zadovoljstvo posjetom i odzivom muzičara.

- Još jednom su naši ljudi pokazali svoje lice kad je najpotrebnije i drago nam je da ćemo ovim prilogom dati doprinos u liječenju bolesnog Šabića - poručili su organizatori.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.