EPIDEMIJA

U Padovi preminuo muškarac od koronavirusa

Za sada nije poznato jesu li slučajevi u Lombardiji i Venetu povezani

Preminuo 78-godišnji muškarac. Agencije

Avaz.ba

22.2.2020

Koronavirus odnio je prvu žrtvu u Italiji. Preminuo je 78-godišnji muškarac koji se u bolnici nalazio već deset dana zbog bolesti nepovezane sa smrtonosnim virusom, javlja italijanska agencije "Ansa".

Tamošnje vlasti objavile su da je potvrđeno ukupno 14 slučajeva zaraze koronavirusom u Lombardiji, a dva slučaja u susjednoj regiji Veneto. 

Za sada nije poznato jesu li slučajevi u Lombardiji i Venetu povezani. 


Italija. Agencije

Time je ukupan broj potvrđenih slučajeva u petak porastao na 16, a ukupno u Italiji od izbijanja epidemije u kineskom Vuhanu potvrđeno je 19 slučajeva, uključujući tri osobe ranije liječene u rimskoj bolnici. 

Ova brojka preko noći je skočila na 20 zaraženih.

Mjesto Codogno u kojemu je u petak ujutro objavljeno da je šest osoba pozitivno na koronavirus, među kojima i 38-ogodišnji muškarac koji je na intenzivnoj njezi, odlučilo je zatvoriti mjesta svih javnih okupljanja.

Gradonačelnik tog mjesta od 15.000 stanovnika Frančesko Paserini (Franceso Passerini) naredio je hitno zatvaranje škola, mjesnih ureda, prodavnica, barova, diskoteka, dvorana, na 48 sati do pet dana.

Inače, broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kini u padu je na dnevnoj razini, s gotovo 900 koliko ih je bilo u petak, na 397 slučajeva u subotu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.