SJEDINJENE DRŽAVE

Policajac koji je ubio crnca u Atlanti mogao bi biti optužen do sredine sedmice

Ured oblasnog tužioca mogao bi odlučiti da podigne optužbu protiv Rolfea za ubistvo ili sučesništvo

Uskoro podizanje optužnice. afp

Fu. M. / Avaz.ba

15.6.2020

Policajac koji je ubio crnca u petak navečer u američkom gradu Atlanti mogao bi biti optužen do sredine sedmice, saopćio je tužilac oblasti Fulton.

Tužilac Pol Hovard (Paul Howard) navodi u saopćenju da će službenici njegovog ureda razgovarati s dvojicom ostalih svjedoka prije nego što on donese odluku o podizanju optužbe protiv policajca Gereta Rolfea(Garrett).

Ured oblasnog tužioca „također se suočava s izvjesnim poteškoćama u dobijanju snimaka s kamera od policije Atlante“, navodi se u saopćenju.

Policajac je otvorio vatru na Rejšarda Bruksa (Rayshard Brooks, 27) ispred fastfood restorana u Atlanti u petak navečer, nakon što se Bruks opirao hapšenju i uperio je prema njemu Taser aparat za ošamućivanje koji je oteo od drugog policajca, saopćio je istražni biro savezne američke države Džordžije.

- Ukoliko je vatra otvorena iz drugog razloga osim da se zaštiti život policajca ili da se spriječi njegovo i ranjavanje drugih ljudi, onda ta pucnjava nije opravdana nikakvim zakonom-  dodao je tužilac.

Ured oblasnog tužioca mogao bi odlučiti da podigne optužbu protiv Rolfea za ubistvo ili sučesništvo u ubistvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.