SLUČAJ "NAVALJNI"

Putin: Rusija zainteresirana za nepristrasnu istragu

Avion u kojem se nalazio Navaljni prinudno je sletio u Omsk 20. avgusta, nakon što se naglo pogoršalo zdravstveno stanje ruskog opozicionara

Vladimir Putin. Agencije

Avaz.ba / Srna

26.8.2020

Rusija je zainteresovana za sprovođenje nepristrasne istrage o okolnostima incidenta koji je doveo do pogoršanja zdravstvenog stanja ruskog opozicionara i blogera Alekseja Navaljnog, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Iz pres-službe Kremlja saopćeno je da je Putin tokom telefonskog razgovora sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom (Giuseppe Conte) da nije prihvatljivo iznošenje neosnovanih optužbi u vezi sa hospotalizovanjem Navaljnog.

Pres-služba Vlade Italije saopćila je da je Konte "dugo razgovarao sa Putinom" o pandemiji, događajima u Bjelorusiji i istočnoj Ukrajini, procesima koji su u toku u Libiji, slučaju Navaljnog i bilateralnim odnosima, javio je TASS.

Avion u kojem se nalazio Navaljni prinudno je sletio u Omsk 20. avgusta, nakon što se naglo pogoršalo zdravstveno stanje ruskog opozicionara.

On je u bio u komi u bolnici, prije nego što je u subotu, 22. avgusta, prevezen u Berlin radi daljeg liječenja.

Njemački ljekari izjavili su u ponedjeljak, 24. avgusta, da su otkrili naznake trovanja, ali nisu ustanovili o kakvoj se supstanci konkretno radi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.