SJETILA SE ZLOČINCA

Srbijanska voditeljica o balkanskom kasapinu: Slobo, nedostaješ, obilježio si moje djetinjstvo

Vladaš, Slobo, kroz nas mnogo više i mnogo jače nego kad si i sam vedrio i oblačio, napisala je Jovana Jeremić - Milošević

Jovana Jeremić - Milošević i Slobodan Milošević. Avaz

Piše: Fu. M.

11.3.2021

Srbijanska voditeljica Jovana Jeremić - Milošević nikada nije krila da veoma poštuje lik i djelo  nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije, balkanskog kasapina, Slobodana Miloševića.

Na dan 15. godišnjice njegove smrti, ova voditeljica je odlučila da mu posveti objavu na svom Instagram profilu.

Kako je navela, Milošević je zauvijek obilježio njen život.

- Slobo, nedostaješ. Sada još više. Meni, lično, previše. Obilježio si moje djetinjstvo kod mame i tate. Obilježio si moj život zauvijek. Znam da bi bio ponosan na mene. Uvijek si me branio kad su htjeli da me istjeraju iz male sale "Dva brata" gdje si sjedio. Ti i dalje živiš kroz nas - poručila je ona.

- Vladaš, Slobo, kroz nas mnogo više i mnogo jače nego kad si i sam vedrio i oblačio. Tvoj duh ne umire, jer živi u nama. Uvijek si ulagao u ljude. Kroz tvoju djecu, koja te obožavaju, živjet ćeš i vladat ćeš zauvijek. Djecu, koja će mijenjati Srbiju u svojim profesijama. Nedostaješ mi - dodala je Jeremić - Milošević.

Inače, na današnji dan, prije 15 godina, u pritvornoj jedinici u Ševeningenu umro je nekadašnji Slobodan Milošević, čekajući kraj suđenja za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.