NOVI DETALJI

Grčki pilot koji je zadavio suprugu, suočen s optužbama da je dilao drogu

Policijski službenici otkrili su da je par nedavno kupio zemljište vrijedno 47.000 funti

Babis Anagnostopoulos. Agencije

Fu. M.

2.7.2021

Grčki pilot Babis Anagnostopoulos koji je ubio svoju suprugu Karolinu Krauč (20) u predgrađu Atine u maju navodno je dilovao drogu za kartele.

Teorija o tome da je Babis umiješan u dilanje droge došla je nakon istrage i uvida u finansije Anagnostopoulosa i otkriveno je da je on živio raskalašnim načinom života, uprkos svojoj pilotskoj plaći.

Policijski službenici otkrili su da je par nedavno kupio zemljište vrijedno 47.000 funti, da su sagradili kuću za 140.000 funti, te da su uživali na skupom ljetovanju u Dubaiju.

To ukazuje, navode iz policije, da je Anagnostopoulos (33) koji je poznat kao Babis možda imao neki alternativni izvor primanja i ubio je Karolinu (20) kada je otkrila odakle stiže novac.

Tokom hapšenja. Agencije

Karolinu je Babis ugušio jastukom pred njihovom 11-mjesečnom kćerkom rano ujutro 11. maja. Karolinin otac Dejvid Krouč vjeruje da je postojao ''neki fond'' nakon glasina da je Babis upleten u poslove sa drogom.

Dejvid je rekao da on i njegova supruga Suzan su čuli za kćerkinu smrt od komšija.

-Nikad neću zaboraviti kako sam se osjećao, to je osjećaj kao da je neka ledena ruka ušla u moje grudi i smrskala mi srce, to je bio najgori dan u mom životu - rekao je on.

Babis je rekao inspektorima da je njegova supruga ubijena tokom brutalne pljačke, kada su u njihovu kuću ušli naoružani provalnici, koji su ga vezali, a Karolinu udavili.

Kasnije je on rekao da je ubio svoju suprugu, nakon svađe kada mu je ona rekla da napusti stan i kada je zatražila razvod.

Babis i Karolin. Agencije

Nakon što ju je zadavio jastukom, Babis se uspaničio jer je vidio da je ona mrtva i ona je iscenirao pljačku.

Njegovo priznanje je došlo nakon što je Karolinin pametni sat pokazao da je ona bila u ''ekstremnom stanju mentalnog i psihičkog stresa šest minuta'' i tako je otkriveno da ona nije umrla u vrijeme u koje je Anagnostpoulos rekao da je izgubila život.

Takođe, on je priznao zločin tek nakon što je sedmicama igrao ''ucviljenog muža''pred javnošću i Karolininim roditeljima.

Babis sa suprugom. Agencije

U subotu je Anagnostopoulos uslikan iza bodljikave žice dok je protezao noge u dvorištu u dijelu za vježbanje zloglasnog zatvora Koridalos.

Uslovi u zatvoru su toliko loši da je grčka vlada obećala da će ga ugasiti, ali Anagnostopoulos je smješten u svom 'VIP' krilu, uživajući u ''luksuzu''.

Također, grčki mediji su u subotu objavili kako izgleda pilotova ćelija iznutra i da ima sopstveni toalet i tuš, namještaj, veliki prozor, kao i televizor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.