BRAZIL

Kriminalci ubili trgovca kriptovalutama: Mladić izrešetan u Porscheu

Užasni video snimci snimljeni nakon pucnjave usred bijela dana 4. avgusta pokazuju Veslija nepomičnog na vozačevom mjestu

Vesli Pesan Santaremo: Imao 19 godina. Instagram

A. Č.

9.8.2021

Mladi kripto trgovac koji se na Instagramu hvalio bogatstvom ubijen je za volanom svog crvenog Porsche Boxstera.

Naoružani napadači ispalili su nekoliko metaka na 19-godišnjeg Veslija Pesana Santarema (Wesley Pessan Santaremo) dok se vozio kroz brazilski grad Sao Pedro da Aldeia.

Užasni video snimci snimljeni nakon pucnjave usred bijela dana 4. avgusta pokazuju Veslija nepomičnog na vozačevom mjestu u automobilu u bijeloj majici natopljenom krvlju. Na vratu mu je vidljiva rana od metka.


Do šokantnog ubistva došlo jer bande sve više ciljaju na takozvane „hvalisanje Instagram trgovaca“ i utjecajnih osoba bitcoina nakon što su se hvalili svojim bogatstvom na društvenim mrežama.

Uprkos tome što je imao samo samo 19 godina, Vesli je očigledno stekao bogatstvo kao trgovac kripto valutama u protekle tri godine.

Na Instagramu se hvalio skupim načinom života, a fotografije je dijelio sa 133.000 pratilaca, te na YouTube kanalu koji ima 15.600 pretplatnika.

Njegova posljednja objava na Instagramu bila je njegova fotografija na kojoj sjedi na crvenom Porscheu, na kojem je pogođen, dok broji novac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.