GARE DU NORD

Drama u Parizu: Policija ubila osobu koja ih je napala nožem, dva policajca povrijeđena

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žen Baptist Džebari je ranije na Twitteru naveo da se incident dogodio u ponedeljak oko 7 sati ujutro, dodajući da niko od građana nije povrijeđen

Fotografija s mjesta događaja. Reuters

E. Ć.

14.2.2022

Policija je jutros ubila osobu koja ih je napala nožem na stanici Gare du Nord u Parizu, saopćio je francuski ministar saobraćaja Žen Baptist Džebari (Jean-Baptiste Djebbari) za radio RMC.

- Osoba koja ih je napala preminula je na licu mjesta - rekao je Džebari. On je dodao da su prilikom napada dva policajca zadobila lakše tjelesne povrede.

Francuski ministar unutrašnjih poslova je ranije na Twitteru naveo da se incident dogodio u ponedeljak oko 7 sati ujutro, dodajući da niko od građana nije povrijeđen. Džebari je za RMC radio rekao da se ne smatra da je incident povezan sa terorizmom, te da je osoba o kojoj je riječ već poznata policiji. 

Inače, problemi u vezi nasilnog kriminala i terorizma jedni su od ključnih koje brine francuske birače koji će glasati na izborima za predsjednika te zemlje u aprilu.

Gare du Nord je jedna od najvećih željezničkih stanica u Evropi i dom međunarodnih željezničkih usluga koje povezuju s Britanijom i Belgijom, prenosi Reuters.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.