ZASTRAŠUJUĆE

U Sidneju bijela ajkula usmrtila muškarca: Pogledajte video

Neki čovjek je plivao i došla je ajkula i napala ga okomito, kazao je jedan svjedok

Plivač je vikao. AVAZ

A. O.

17.2.2022

Zastrašujući video snimak bijele ajkule koja je progutala muškarca u Sidneju, u Australiji pojavio se na društvenim mrežama. 

Australijske vlasti tragaju za velikom bijelom ajkulom, a ovo je prvi smrtonosni napad koji se dogodio u ovom mjestu u 59 godina.

Kako piše BBC spasioci su danas patrolirali 25 kilometara dugim vodenim dijelom od Bondija na istoku grada do Kronule na jugu kako bi pronašli ajkulu. 

U trenutku napada u srijedu u 16:30 po lokalnom vremenu bilo je na desetine ljudi koji su plivali, veslali i pecali na obližnjim stijenama, navodi "Sky News Australia".

- Neki čovjek je plivao i došla je ajkula i napala ga okomito - rekao je jedan svjedok za "Nine News".

Još jedan posmatrač koji je u to vrijeme pecao rekao je za "ABC News" da je plivač prvo vikao, a onda kada je sišao dole da vidi šta se dešava, vidio je samo pjenu i komešanje u vodi.- Čovjek je otišao na plivanje, uživajući u danu, ali mu je ajkula oduzela život - rekao je on.

Napadi ajkula u ovom mjestu su neuobičajeni jer grad već dugo ima mreže i druga sredstva odvraćanja u moru. Većina gradskih plaža zatvorena je u četvrtak, a kupačima je zabranjen ulazak u vodu nakon napada u srijedu.

Vlasti također koriste helikoptere i dronove, prenosi BBC.

Službe hitne pomoći pozvane su u srijedu na plažu Litle Bej u blizini predgrađa Malabar gdje su u moru pronađeni ljudski ostaci, saopćila je policija. Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.