PORUKA IZ SAD

Kamala Haris posjetit će Poljsku i Rumuniju: Ovo će pokazati snagu i jedinstvo NATO saveza

Razgovarat će o našoj kontinuiranoj podršci narodu Ukrajine kroz sigurnosnu, privrednu i humanitarnu pomoć i o našoj odlučnosti da nametnemo teške ekonomske sankcije Rusiji

Haris: Posjeta Varšavi i Bukureštu od 9. marta. Agencije

E. Ma.

5.3.2022

Kamala Haris (Harris), potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država posjetit će Poljsku i Rumuniju u znak podrške Ukrajini, navodi se u saopćenju Bijele kuće.

Haris će posjetiti Varšavu i Bukurešt od 9. marta, piše u saopćenju iz Vašingtona.

- Ova posjeta pokazat će snagu i jedinstvo NATO saveza i podršku SAD NATO saveznicima na istoku koji su suočeni s ruskom agresijom. Također će istaknuti naše kolektivne napore za podršku narodu Ukrajine - piše u saopćenju


Haris će se sastati s čelnicima obje zemlje kako bi koordinirala njihov odgovor na ničim izazvanu i neopravdanu invaziju Rusije na Ukrajinu, dodaje se u saopćenju.

- Razgovarat će o našoj kontinuiranoj podršci narodu Ukrajine kroz sigurnosnu, privrednu i humanitarnu pomoć i o našoj odlučnosti da nametnemo teške ekonomske sankcije Rusiji i onima koji su sudjelovali u ruskoj invaziji - saopćili su iz Bijele kuće.

Sastanci čelnika također će se usredotočiti na to kako SAD može podržati ukrajinske susjede dok dočekuju izbjeglice koji bježe od sukoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.