POLINA KOVALEVA

Ujedinjeno Kraljevstvo sankcionisalo pastorku Sergeja Lavrova, a sve je započelo na Twitteru

Ko kaže da se problem ne može riješiti oglašavanjem preko Twittera? Polina Kovaleva danas je kažnjena, rekla je Maria Pevčik glavna istražiteljica Fondacije za borbu protiv korupcije (FBK)

Polina Kovaleva i Sergej Lavrov. Twitter

E. Ć.

25.3.2022

Ujedinjeno Kraljevstvo izreklo je nove sankcije ruskim oligarsima, poduzetnicima i plaćenicima zbog agresije na Ukrajinu, a one su pogodile i Polinu Kovalevu, pastorku ministra vanjskih poslova te zemlje Sergeja Lavrova.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako sankcionisanje Poline šalje snažan signal za sve one koji misle da imaju koristi od udruživanja sa onima koji imaju povezanosti sa agresijom na Ukrajinu.

- Svi oni su saučesnici u ubijanju nevinih civila i ispravno je da plate cijenu. Putin ne bi trebao gajiti nikakve iluzije. Ujedinjeni smo sa našim saveznicima i nastaviti ćemo zatezati obruč kako bi osigurali Putinov krah u Ukrajini. Neće biti popuštanja - poručila je šefica britanske diplomatije Liz Tras (Truss).

Polina je kćerka Svetlane Poljakove koja je bila navodna ljubavnica Lavrova još od 2000-tih. Polinu je raskrinkala, odnosno vezu s Lavrovom Maria Pevčik, glavna istražiteljica Fondacije za borbu protiv korupcije (FBK) kada je ranije priložila niz dokaza o luksuznom načinu života koji ona vodi.

Maria se danas oglasila na Twitteru te se zahvalila svima koji su podijelili njenu objavu i na taj način doprinjeli da pastorka Sergeja Lavrova snosi sankcije.

- Ko kaže da se problem ne može riješiti oglašavanjem preko Twittera? Polina Kovaleva danas je kažnjena. Njen glamurozni britanski život je gotov. Ovo se ne bi desilo bez svih vas, koji ste ovo lajkali, dijelili i pričali o tome - poručila je Pevčik.

Inače, osim Poline Kovaleve sankcionisani su, između ostalih i Vagner grupa, odnosno privatna vojska Vladimira Putina, najveća ruska privatna banka Alfa, kao i milijarder Jevgenij Švidler, te gradonačelnica Melitopolja Galina Danilčenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.