RAZGOVOR U TOKU

Iznenadna posjeta: Džonson se sastao sa Zelenskim u Kijevu

Razgovarat će o dugoročnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva Ukrajini, a premijer će iznijeti novi paket financijske i vojne pomoći

Boris Džonson i Volodimir Zelenski. TWITTER

A. O.

9.4.2022

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) danas je stigao u Kijev i sastao se s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Velika Britanija se obavezala da će Ukrajini poslati oklopna vozila, u sklopu novog paketa pomoći od 100 miliona funti.

- Upravo je započeo posjet Borisa Džonsona Kijevu susretom jedan na jedan s predsjednikom Zelenskim - objavio je Andrij Sibiha (Andriy Sybiha), zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika.


Ovo je potvrdila i britanska ambasada u Ukrajini, objavivši fotografiju Džonsona i Zelenskog, uz natpis "iznenađenje", aludirajući da to da je susret do zadnjeg trenutka čuvan u tajnosti.

Britanski premijer otputovao je u Ukrajinu kako bi se lično sastao sa Zelenskim u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom, objavio je Downing Street.

Razgovarat će o dugoročnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva Ukrajini, a premijer će iznijeti novi paket financijske i vojne pomoći.

Džonson je otputovao je u Ukrajinu ubrzo nakon što se Velika Britanija obvezala da će toj zemlji po prvi put poslati oklopna vozila, u sklopu novog paketa pomoći od 100 miliona funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.