MVP UKRAJINE

Ukrajina demantuje Vučića: Nemamo veze sa lažnim dojavama o bombama u avionu

Izrazio je nezadovoljstvo što se Srbija još nije pridružila sankcijama Evropskoj uniji prema Rusiji zbog agresije na Ukrajinu

Oleg Nikolenko. TWITTER

S. S.

18.4.2022

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine kategorično odbacuje neosnovane optužbe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o učešću Ukrajine oko lažnih dojava o bombama na civilnim letovima za Rusiju, koje je obavljala srpska aviokompanija, rekao je portparol Ministarstva Oleg Nikolenko.

Nikolenko je za agenciju Ukrinform istakao da su Vučićeve izjave o navodnom učešću Ukrajine u lažnim prijetnjama na avionima za Rusiju lažne.

On je izrazio nezadovoljstvo što se Srbija još nije pridružila sankcijama Evropskoj uniji prema Rusiji zbog ničim izazvane agresije na Ukrajinu.

- Snažne sankcije i jedinstvo demokratskog svijeta može da zaustavi ovaj rat. Pozivamo Beograd da ustane za istinu i pridruži se u podršci Ukrajini i vrijednostima na kojoj je osnovana ujedinjenja, demokratska Evropa - rekao je Nikolenko.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju uvečer za TV Pink da će Air Srbija nastaviti da obavlja letove ka Rusiji, uprkos prijetnjama.

Prema njegovoj izjavi, dvije zemlje su iza lažnih prijetnji bombama - jedna članica Evropske unije, a druga je Ukrajina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.