RUSKI ZASTUPNIK

Kosačov: Moskva i Beograd moraju oštro odgovoriti na ovo

On je mišljenja da odluka Crne Gore, Bugarske i Sjeverne Makedonije nije samostalna, navodeći da su sve tri zemlje ulaskom u NATO izgubile suverenitet

Kosačov: NATO izravnom intervencijom u bilateralne poslove Rusije i Srbije pokušava zauzeti i podčiniti ostatak Evrope. Twitter

E. Ć.

6.6.2022

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov otkazao je posjetu Srbiji, jer su Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija zabranile prelet Lavrovog aviona.

Moskva i Beograd moraju izuzetno oštro odgovoriti na zatvaranje zračnog prostora od susjeda Srbije za avion ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova - izjavio je potpredsjednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov.


Kosačov smatra da je ova odluka udar na Rusiju i Srbiju kao države. Rekao je "da se nada da će reakcija biti zajednička i krajnje oštra, u formatu ne samo diplomatskih protesta već i konkretnih praktičnih odgovora".

On je mišljenja da odluka Crne Gore, Bugarske i Sjeverne Makedonije nije samostalna, navodeći da su sve tri zemlje ulaskom u NATO izgubile suverenitet. Dodao je da "NATO izravnom intervencijom u bilateralne poslove Rusije i Srbije pokušava zauzeti i podčiniti ostatak Evrope.

- Sljedeća faza bit će širenje Saveza na cijeli svijet, gdje će Kina nakon Rusije postati strateški cilj broj dva - rekao je Kosačov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.