POTPISAO DEKRET

Putin posthumno odlikovao Dariju Dugin: Ona je svojim djelima dokazala šta znači biti ruski patriota

U telegramu saučešća koji je ranije uputio porodici ubijene novinarke, ruski predsjednik je ocijenio da je Dugina kao novinarka, naučnica, filozof i ratni dopisnik, pošteno služila svom narodu i otadžbini

Vladimir Putin. Agencije

H. J. I.

22.8.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin je potpisao dekret o posthumnom dodjeljivanju Ordena za hrabrost ruskoj novinarki i aktivistkinji Dariji Dugin, koja je ubijena 20. avgusta, saopćila je press služba Kremlja.

- Dodijeliti (posthumno) Orden za hrabrost Dariji Aleksandrovnoj Duginoj, dopisniku privatnog akcionarskog društva Cragrad Media iz Moskve za iskazanu hrabrost i posvećenost u obavljanju svojih profesionalnih dužnosti - navodi se u predsjedničkom dekretu, prenosi TASS. 


U telegramu saučešća koji je ranije uputio porodici ubijene novinarke, ruski predsjednik je ocijenio da je Dugina kao novinarka, naučnica, filozof i ratni dopisnik, pošteno služila svom narodu i otadžbini i "svojim djelima dokazala šta znači biti ruski patriota".

Darija Dugina, politikolog i novinarka, kćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, rođena je 1992. godine.


Poginula je u subotu navečer kod sela Boljšije Vjazemi u Moskovskoj oblasti od eksplozivne naprave koja je bila podmetnuta u njeno vozilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.