RUŽNE RIJEČI

Kremlj: Bajdenova izjava o Putinu ponižava Sjedinjene Države

Malo je vjerovatno da će upotreba takvog riječnika protiv šefa druge države od strane američkog predsjednika uznemiriti našeg predsjednika Putina

Vladimir Putin i Džo Bajden. AP

FENA

22.2.2024

Kremlj je u četvrtak saopćio da je komentar Džo Bajdena (Joea Bidena) o predsjedniku Vladimiru Putinu ponizio Sjedinjene Države i one koji koriste takav riječnik te da je to loš pokušaj da se predstavi kao "holivudski kauboj“.

Bajden je u srijedu tokom prikupljanja sredstava za predizbornu kampanju u San Franciscu, Putina nazvao "ludim kučkinim sinom”, upozoravajući da uvijek postoji prijetnja nuklearnog sukoba, ali da egzistencijalna prijetnja čovječanstvu ostaju klimatske promjene.

- Malo je vjerovatno da će upotreba takvog riječnika protiv šefa druge države od strane američkog predsjednika uznemiriti našeg predsjednika Putina - kazao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- To, međutim, ponižava one koji koriste takav riječnik – dodao je

Peskov je kazao da je ta izjava "vjerovatno neka vrsta Bidenovog pokušaja da izgleda kao holivudski kauboj.

- Iskreno, međutim, mislim da to nije moguće. Da li vam je gospodin Putin ikada upotrijebio jednu grubu riječ? To se nikada nije desilo. Stoga mislim da takav riječnik ponižava samu Ameriku - izjavio je Peskov, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.