PODIJELJENO NA TWITTERU

Tramp poslao poruku biračima: Ne napuštajte svoj red, ostanite gdje jeste

U Pensilvaniji je vrijeme glasovanja produženo u jednom okrugu nakon što je nedostatak papira uzrokovao kašnjenja na biračkim mjestima

Donald Tramp poslao poruku biračima. Screenshot

S. S.

9.11.2022

Iako Donaldu Trampu još uvijek nije dopušten povratak na Twitter, jedan od njegovih pristalica podijelio je video na kojem bivši predsjednik upućuje poruku biračima.

U snimci koju je objavio republikanski bivši vršitelj dužnosti direktora nacionalne obavještajne službe Ričard Grenel (Richard Grenell), Tramp poziva Amerikance da ostanu u redu za glasovanje na biračkim mjestima, posebno u Arizoni gdje je bilo tehničkih problema s glasačkim listićima.

Problemi, zbog kojih pisači nisu uspjeli proizvesti dovoljno tamne oznake vremena na glasačkim listićima, u međuvremenu su riješeni nakon što su tehničari promijenili postavke pisača. Međutim, republikanski kandidati i Tramp insinuirali su da je riječ o prijevari i pozvali su ljude da ne odgađaju glasovanje zbog kašnjenja.

- Mnogo je ljudi otišlo i vrlo je nepravedno što se događa - rekao je Trump.

U Pensilvaniji je vrijeme glasovanja produženo u jednom okrugu nakon što je nedostatak papira uzrokovao kašnjenja na biračkim mjestima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.