OBJAVLJENA ANALIZA

Institut za proučavanje rata: Ruski zvaničnici se pripremaju za dalje tajne napore za mobilizaciju

Daju izjave s ciljem da stvore dojam da su spremni za pregovore, ali ovo je samo dimna zavjesa za nastavak agresije, izjavio je Kuleba

Institut objavio mapu o situaciji u Ukrajini. TWITTER

A. O.

19.11.2022

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu gdje ističu da će nastavak tajne mobilizacije i priprema za novi val mobilizacije vjerojatno pogoršati ukupnu kvalitetu ruskih trupa koje se šalju u borbu u Ukrajini.

- To će vjerojatno dovesti do još niže kvalitete obuke za mobilizirane novake i ročnike jer su kapaciteti za obuku preniski - piše ISW.

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba (Dmytro) upozorio je da bi zamrzavanje sukoba u Ukrajini Rusija mogla iskoristiti u svoju korist i protiv Evrope.

Kuleba je to izjavio u video obraćanju sudionicima kongresa Paneuropske unije povodom 100. godišnjice organizacije u Beču.

- Trebamo pobjedu, a ne remi. Ako sada dopustimo Rusiji da predahne, Putin će pretvoriti zamrznuti sukob u ogromnu tempiranu bombu u srcu Europe, spremnu eksplodirati u svakom trenutku. Moskva nije promijenila svoj ultimativni ton i sada nije spremna za ozbiljne pregovore. Daju izjave s ciljem da stvore dojam da su spremni za pregovore, ali ovo je samo dimna zavjesa za nastavak agresije. To nikoga ne treba zavarati - izjavio je Kuleba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.