OTVORIO DUŠU

Bil Gejts: Jednom sam pio vodu iz septičke jame

Ove su ludorije izazvale smijeh, ali moj je cilj uvijek bio navesti ljude da se brinu o problemu koji pogađa 3,6 milijardi ljudi, o lošim sanitarnim uvjetima, poručio je Gejts

Bil Gejts. PRINTSCREEN

A. O.

21.11.2022

Prvi najbogatiji Amerikanac i direktor Microsofta, Bil Gejts (Bill Gates) tokom gostovanja u emisiji izjavio je da je u životu radio čudna sr**a.

Pio je vodu iz septičke jame, što je svima vjerovatno odvratno. Videosnimak je objavljen prije sedam godina.

Milijarder je na svom profilu na LinkedInu povodom Svjetskog dana WC-a u subotu napisao kako je svojevremeno pio pročišćenu vodu nastalu iz fekalnog mulja, i to dok je gostovao kod Džimija Falona (Jimmyja Fallona). 

Riječ je o testnoj vodi iz Gatesove zaklade Omniprocessor, koja kanalizacijsku vodu pretvara u čistu i pitku.

- Napravio sam neka čudna  sr**a tokom godina, pio sam vodu iz septičke jame s Džimijem Falonom (Jimmyjem Fallonom), dijelio sam pozornicu sa staklenkom ljudskog izmeta i osjetio miris zahoda... Ove su ludorije izazvale smijeh, ali moj je cilj uvijek bio navesti ljude da se brinu o problemu koji pogađa 3,6 milijardi ljudi, o lošim sanitarnim uvjetima - poručio je Gejts i potom naglasio:

- Zahvaljujući znanstvenicima i inženjerima iz cijelog svijeta približavamo se novim rješenjima koja će spriječiti bolesti - rekao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.