BIVŠA KANCELARKA NJEMAČKE

Angela Merkel gostovat će u kriminalističkom podcastu

Također sam sretna što ovdje radimo nešto sasvim drukčije, rekla je Merkel

Angela Merkel. AP PHOTO / MICHAEL SOHN

A. O.

18.12.2022

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel gostovat će u kriminalističkom podcastu u sklopu božićnog specijala.

Ona će u podcastu pod nazivom "Govorimo li o ubistvu?!" na njemačkoj javnoj televiziji SWR govoriti o kriminalnim slučajevima u četverodijelnoj operi Ričarda Vagnera (Richarda Wagnera) "Prsten Nibelunga".


Drugi smjer

Podcast s bivšim saveznim sucem Tomasom Fišerom (Thomasom Fischerom) i voditeljem Holgerom Šmitom (Schmidtom) trodijelnog božićnog specijala o istinitom zločinu trebao bi biti prikazan u nedjelju poslijepodne.

- Također sam sretna što ovdje radimo nešto sasvim drukčije - rekla je Merkel na pitanje zašto je odlučila učestovati u tom formatu. 

Dio je njene novoosvojene slobode da sada ide u sasvim drugom smjeru.


Otvaranje festivala

Merkel je simpatizer Vagnera i redovno posjećuje festival u Bejreutu (Bayreuthu), u njemačkom kvartu. Otvaranje festivala uvijek je bilo jedna od rijetkih prigoda u godini kada bi se pojavila na crvenom tepihu sa suprugom Joachimom Sauerom, s kojim dijeli strast prema Vagneru.

Sauera su stoga u šali zvali i "Fantomom iz opere".

Dok je većina slavnih osoba i političara napuštala Bejreut Festival Theatre nakon otvaranja, Merkel i Sauer obično bi ostajali duže u sjevernom bavarskom gradu kako bi gledali druge predstave. Festival je tradicionalno bio najava početka ljetovanja bračnog para Merkel-Sauer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.