BIVŠI ŠEF ROSKOSMOSA

Rogozin poslao pismo Makronu: U njemu se nalazi dio gelera s kojim je ranjen

Probio mi je desno rame i zabio se u peti vratni pršljen, samo milimetar od toga da me ubije ili učini nepokretnim, napisao je Rogozin

Rogozin: Poslao pismo Makronu. Printscreen

H. J. I.

4.1.2023

Dmitrij Rogozin, bivši šef Roskosmosa, poslao je francuskom ambasadoru geler koji je iz njega izvučen, rekavši da je ranjen od francuske haubice "Cezar" u okupiranom Donjecku i da će Francuska za to odgovarati.

Rogozin je podsjetio da je nedavno ranjen u "terorističkom aktu" u okupiranom Donjecku. Izvađeni geler je spakovao u kovertu zajedno s pismom koje je poslao francuskom ambasadoru sa porukom da se proslijedi francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron).


- U ovoj koverti, uz moje pismo, vidite fragment granate koju je ispalila francuska samohodna artiljerijska jedinica Cezar kalibra 155 mm. Probio mi je desno rame i zabio se u peti vratni pršljen, samo milimetar od toga da me ubije ili učini nepokretnim - napisao je Rogozin na svom Telegram kanalu.

Rogozin je rekao da su "stotine ljudi" ubijeni u Donbasu od "francuskog oružja i francuskih plaćenika".

Bivši šef Roskosmosa pisao je ambasadoru da je "zvanični Pariz izdao stvar velikog de Gola i postao jedna od najkrvožednijih država u Evropi", da se Francuska "potčinila diktatu Vašingtona i postala marionetska država".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.