ISPALJENE U MORE

Sjeverna Koreja testirala četiri strateške krstareće rakete

jevernokorejsko Ministarstvo vanjskih poslova ponovo je u petak osudilo SAD zbog korištenja Vijeća sigurnosti UN-a kao platforme protiv Pjongjanga

Četiri strateške krstareće rakete precizno su pogodile unaprijed postavljenu metu u moru. North Registar

N. Aj. / Anadolija

24.2.2023

Sjeverna Koreja potvrdila je da su njene snage jučer uspješno testirale četiri strateške krstareće rakete u istočnom regionu zemlje, objavili su državni mediji, prenosi Anadolija.

Četiri strateške krstareće rakete Hwasal-2 lansirane su prema moru uz istočnu obalu Korejskoga poluotoka, iz područja Kim Čaek Sitija u provinciji Sjeverni Hamgjong, javila je Korejska centralna novinska agencija.

- Četiri strateške krstareće rakete precizno su pogodile unaprijed postavljenu metu u moru nakon što su putovale 2.000 kilometara dugim eliptičnim orbitama - dodaje se.

U međuvremenu, sjevernokorejsko Ministarstvo vanjskih poslova ponovo je u petak osudilo Sjedinjene Američke Države zbog korištenja Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija kao platforme protiv Pjongjanga.

- SAD bi trebale da intuitivno percipiraju i prihvate posljedice koje to povlači za sobom - rekao je Kvon Kong Gun (Kwon), generalni direktor Odjela za američke poslove Ministarstva vanjskih poslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.