OD 14. MARTA

Wizz Air ukinuo letove za Moldaviju: Postoji visoki rizik u zračnom prostoru te zemlje

Wizz Air pomno prati sigurnosnu situaciju u Moldaviji i stalno je u kontaktu s raznim lokalnim i međunarodnim tijelima i agencijama, naveli su

Wizz Air. Ex Yu Aviation

S. S.

27.2.2023

Aviokompanija Wizz Air najavila je da će od 14. marta obustaviti letove za Kišinjev, glavni grad Moldavije, zbog zabrinutosti za sigurnost ovog prostora.

Kompanija je navela kako je donijela tešku odluku zbog visokog rizika u zračnom prostoru te države.

- Wizz Air pomno prati sigurnosnu situaciju u Moldaviji i stalno je u kontaktu s raznim lokalnim i međunarodnim tijelima i agencijama kako bi osigurao najviši nivo sigurnosti i zaštite operacija. Sigurnost putnika i posade i dalje je Wizz Airov prioritet broj jedan, a kao rezultat nedavnih događaja u Moldaviji i visokog, ali ne i neposrednog rizika u zračnom prostoru zemlje, Wizz Air je donio tešku, ali odgovornu odluku o obustavi svih letova za Kišinjev od 14. marta - navodi se u saopćenju.

Ranije u toku ovog mjeseca, Moldavija je privremeno zatvorila svoj zračni prostor na nekoliko sati kako bi istražila izvještaje o objektu nalik na balon na nebu, dan nakon što je ta mala istočnoevropska država optužila Rusiju da planira srušiti moldavsku vladu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.