AERODROM U SANTIJAGU

Višemilionska pljačka u Čileu: Dvije osobe poginule

Vlasti su saopštile da su jedan pljačkaš i službenik za bezbjednost aerodroma poginuli tokom pokušaja pljačke

Došlo je do intenzivne razmjene pucnjave. Printscreen

H. J. I.

9.3.2023

Dvije osobe su poginule danas u osujećenoj višemilionskoj pljački na najvećem čileanskom aerodromu u Santijagu, saopštile su čileanske vlasti.

Snimci koji se dijele na društvenim mrežama pokazuju pucnjavu između pljačkaša i zvaničnika čileanske vazduhoplovne agencije (DGAC) ispod aviona LATAM Airlinesa na međunarodnom aerodromu ''Arturo Merino Benitez'' u Santjagu, prenio je Reuters.

10 pljačkaša ušlo na aerodrom

Vlasti su saopštile da su jedan pljačkaš i službenik za bezbjednost aerodroma poginuli tokom pokušaja pljačke.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Manuel Monsalve rekao je da je 10 pljačkaša ušlo na aerodrom rano jutros u tri vozila, nakon što su vezali čuvare.

- Došlo je do intenzivne razmjene pucnjave - rekao je Monsalve, napominjući da su sigurnosni organi "spriječili dobro organizovanu i naoružanu grupu da izvrši dobro isplaniranu pljačku".

Avion stigao iz Majamija

Avion, koji je stigao iz Majamija, nosio je 32,5 miliona dolara, koje je prevozila lokalna kompanija za obezbjeđenje.

Generalni direktor DGAC-a, rekao je da nijedan putnik nije bio ugrožen tokom susreta, iako su "pljačkaši imali veliku vatrenu moć da ukradu novac".

Organizovani kriminal u Čileu je u porastu posljednjih godina, uključujući složene pljačke vozova i višemilionske pljačke u glavnoj morskoj luci u zemlji, navodi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.