IZNENADILI OBJAVOM

Bivši premijer Velike Britanije čeka svoje osmo dijete

Prinova stiže za nekoliko sedmica

Boris i Keri Džonson. Printscreen

H. J. I.

20.5.2023

Supruga bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona (Johnson), Keri Džonson (Carrie Johnson), dobro je skrivala svoju trudnoću od javnosti. Tek sada, kada je od poroda dijeli nekoliko sedmica, na Instagramu je otkrila da ona i bivši premijer čekaju svoje treće dijete. 

Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj je leđima okrenuta kameri dok šeta sa svojom djecom, uz natpis: "Novi član tima stiže za nekoliko sedmica! Osjećam se dosta iscprljenom posljednjih osam mjeseci ali jedva čekam upoznati mališana. Vilf (Wilf) je uzbuđen što će opet biti stariji brat i stalno priča o tome. Mislim da Romi (Romy) nema pojma o tome šta se događa...Uskoro će imati.

Bivšem britanskom premijeru ovo je osmo dijete. Njegov brak s Keri za njega je treći po redu, a prvu put se vjenčao 1987. godine s Alegrom Mostjin Oven (Allegra Mostyn-Owen), djevojkom iz studentskih dana. Nakon afere s Marinom Viler (Wheeler), brak se raspao 1993., a zatim se s Viler i oženio. Inače, Džonson je sve do 2021. godine skrivao podatak koliko tačno djece ima - odbijao je govoriti o privatnom životu i ono što se znalo je da iza sebe ima dva braka i kćerku koju je dobio u vanbračnoj vezi. S drugom suprugom Marinom Viler ima četvero djece, a s konzultanticom Helen Macintrije (Macintyre) iz vanbračne veze kćer, što je priznao tek prije dvije godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.