GLAVNI GRAD RUSIJE

Eksplozije u Moskvi: Dronovima napadnuta dva nebodera

Napominje se da je jedan dron udario u gornje spratove stambene zgrade u ulici

Pogođena zgrada. Printscreen

A. O.

30.5.2023

Dvije visoke zgrade u Moskvi dronovi su tokom noći napali, tvrde ruski mediji.

Ruska "SOTA" na Telegramu, i "Baza" na Telegramu, kao i ruska propagandna publikacija "RIA Novosti" u Telegramu donose istu vijest.

Kako prenosi "Baza", eksplozija se dogodila oko 4 sata ujutro u višespratnici u Atlasovoj ulici u Novoj Moskvi. Dron koji je letio iz regije Kaluga prema Moskvi srušio se na kuću. Napominje se da je bespilotna letjelica vjerovatno letjela na izuzetno nisko.

Prema RIA Novostima, koja se poziva na sagovornika u hitnim službama Ruske Federacije, dronovi su pogodili dvije stambene zgrade u Moskvi u noći 30. maja, a nije bilo žrtava.

Napominje se da je jedan dron udario u gornje spratove stambene zgrade u ulici. Profspilkovoi, 98, uništavajući fasadu i ostakljenje zgrade. Drugi je udario u stambenu zgradu od 24 sprata u Atlasovoj ulici u Novoj Moskvi. Osim toga, zvuk sličan eksploziji čuo se u Krasnohorsku. Gradonačelnik Moskve Serhij Sobjanin (Serhiy Sobyanin) rekao je da je zbog napada bespilotne letjelice nekoliko zgrada u Moskvi pretrpjelo manju štetu, niko nije teže povrijeđen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.