PRIZORI ZASTRAŠUJUĆI

Video / Tornado u Čikagu: Ugrožen centar grada, aerodromi ne rade

Odlasci letova sa tih aerodroma su odgođeni

Nacionalna meteorološka služba saopćila je da su tornada u gradu Kantrisajd u okrugu Kuk izvlačila drveće iz korijena. Twitter

A. O.

13.7.2023

Nekoliko tornada i oluje s grmljavinom jučer su zahvatili šire područje Čikaga, a to je dovelo do obustave svog zračnog saobraćaja na aerodromima Ohare (O'Hare) i Midvej (Midway) u trećem najvećem američkom gradu.

Četiri okruga u sjeveroistočnom Ilinoisu, uključujući okrug Kuk, gdje se nalazi Čikago, bili su pogođeni najmanje osam tornada.


Odlasci letova sa tih aerodroma su odgođeni.

Čak više od 320 letova je otkazano pokazuju podaci FlightAwarea. Gradski zvaničnici su upozorili stanovnike grada da se sklone.


Nacionalna meteorološka služba saopćila je da su tornada u gradu Kantrisajd u okrugu Kuk izvlačila drveće iz korijena i skidala krovove, dok su u La Grangeu stakla na automobilima razbijena.

Više hiljada stanovnika je ostalo bez struje, a ured gradonačelnika Brendona Džonsona (Brandona Johnsona) je preporučio građanima Čikaga da ograniče potrošnju vode kako bi se spriječile poplave. Upozorenje na tornado za Čikago još uvijek nije ukinuto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.