PREDSJEDNIK RUSIJE

Putin pomilovao ubicu koji je zadavio i samljeo svoju ljubavnicu

Dmitrij Zelenski služio je 11-godišnju kaznu u zatvorskoj koloniji sa visokim obezbjeđenjem zbog ubistva

Vladimir Putin. Russian Presidential Press Service via AP

H. J. I.

28.9.2023

Dmitrij Zelenski (41), koji se preziva isto kao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, služio je 11-godišnju kaznu u zatvorskoj koloniji sa visokim obezbjeđenjem zbog ubistva svoje ljubavnice, 27-godišnje studentkinje Tatjane Melehine, a pomilovan je zbog učešća u borbama u Ukrajini, piše "Daily Mail". 

"Izuzetna okrutnost"

Policija je nakon njegovog zločina rekla da je "izuzetna okrutnost" u ubistvu "šokirala čak i najokorjelije detektive".

Dmitri Zelenski. Twitter

- On nije samo raskomadao njeno tijelo, odvojio je meso od kostiju i samljeo ga. Potom je samljeveno meso bacio u toalet u kanalizacioni sistem. Kosti je bacio u rijeku. To je bio njegov plan da sakrije ubistvo – rekao je policijski izvor, prenio je “Metro”.

Velika potraga je organizovana kad je Tatjanin otac prijavio njen nestanak. Zelenski, koji je iz Perma, priznao je na kraju da ju je ubio nakon svađe. Krio je od Tatjane da je oženjen i da ima kćerku. Kad je supruga Zelenskog saznala za smrt njegove ljubavnice, rekla je da “ne zna šta da kaže”.

- Nisam znala da umije da bude tako okrutan – rekla je.

"Želio je da se iskupi za ono što je uradio"

Dmitrijeva majka Galina potvrdila je da je on pomilovan i pušten iz zatvora.

- Moj sin je otišao u rat iz mnogih razloga, želio je da se iskupi za ono što je uradio – rekla je ona.

Tatjanina sestra Oksana šokirana je što njenoj porodici nije rečeno o puštanju Zelenskog, prenio je "Daily mail".

- Na suđenju je rečeno da ćemo biti obavešteni o tome gdje se on nalazi i gdje se kreće. Ništa nam nije rečeno. Moja otac je pisao da traži detalje ali niko nam nije odgovorio – rekla je ona.

Tatjana Melehina. Twitter

Zelenski je jedan od hiljada zatvorenika koji su regrutovani pravo iz zatvora, u shemi pokojnog šefa grupe Wagner Jevgenija Prigožina, kako bi se pojačali redovi ruskih snaga u Ukrajini. Govoreći u junu, on je tvrdio da se 32.000 regruta vraća u Rusiju sa čistim dosijeom.

Bilo je do sada nekoliko izvještaja o ozbiljnim prekršajima, uključujući silovanje i ubistvo, koje su počinili bivši regrutovani zatvorenici koji su pušteni prije odsluženja kazne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.