UPUCAN U KAFIĆU

Ubijen osumnjičeni za napad u Briselu

Od poginulog osumnjičenog trenutno se uzimaju otisci prstiju, kako bi se s apsolutnom sigurnošću utvrdio njegov identitet

Abdesalem L.. Twitter

H. J. I.

17.10.2023

Osumnjičeni za teroristički napad u Briselu ubijen je u utorak ujutru tokom policijske intervencije u prestonici, javljaju belgijski mediji.

Osumnjičeni je upucan u kafiću u Schaerbeeku. Kada je stigla policija, došlo je do pucnjave, tokom koje je napadač ubijen.

Oružje korišteno u napadu u ponedeljak navečer pronađeno je na istoj lokaciji.

Od poginulog osumnjičenog trenutno se uzimaju otisci prstiju kako bi se sa apsolutnom sigurnošću utvrdio njegov identitet.

Podsjećamo, dvoje švedskih državljana ubijeno je u Briselu nekoliko sati prije početka utakmice kvalifikacija za Euro 2024. između Belgije i Švedske, a još je jedna osoba u napadu ranjena.

Osumnjičeni za napad je 45-godišnji Abdesalem L. iz Schaarbeeka, za kojeg se zna da je radikaliziran. Koristio je pseudonim Slayem Slouma. Dobro obaviješteni izvor za HLN javlja da je iz Tunisa.

- Tražio je azil koji mu je odbijen i naređeno mu je da napusti državu - navodi se. Prema federalnom tužilaštvu, vjerovatno je imao terorističke motive.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.