UPOZORENJA

Huti zaprijetili: Svaki neprijateljski potez protiv Jemena imat će strašne posljedice

Ranije jučer američka vojska je saopćila da su napadi iz Jemena pod kontrolom Huta pogodili dva broda pod liberijskom zastavom

Ali al-Kahoum: Huti neće napustiti Palestinu. Social media

Z. K.

16.12.2023

Svaki neprijateljski potez protiv Jemena imat će strašne posljedice i velike troškove, rekao je Ali al-Kahoum (al-Qahoum), član politbiroa Ansarullaha grupe Huti za Al Mayadeen TV kasno sinoć.

Operacija se nastavlja

- Huti neće napustiti Palestinu bez obzira na prijetnje SAD-a, Izraela ili Zapada - rekao je, dodajući da će se operacije protiv Izraela nastaviti.

Jemen je spreman svim odbrambenim opcijama odgovoriti na bilo kakve američke, izraelske ili zapadne neprijateljske poteze, rekao je.

- Jemen je zabrinut za zaštitu međunarodne pomorske plovidbe u skladu s međunarodnim zakonima i normama - rekao je al-Qahoum.

Ranije jučer američka vojska je saopćila da su napadi iz Jemena pod kontrolom Huta pogodili dva broda pod liberijskom zastavom u tjesnacu Bab al-Mandab, naglašavajući prijetnju plovilima u plovnim putovima koja su na meti grupe koja je na strani Irana.

Povezan s Iranom

Kao dio "Osovine otpora" koja je povezana s Iranom, Huti napadaju brodove u plovnim putevima Crvenog mora i ispaljuju bespilotne letjelice i projektile na Izrael. Huti, koji vladaju većim dijelom Jemena, rekli su da će nastaviti s napadima sve dok Izrael ne zaustavi svoju ofenzivu u Pojasu Gaze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.