ŠOKANTNE TVRDNJE

Epstinova "robinja" tvrdi: Snimao je Bila Klintona i princa Endrjua dok su imali se*s s mojom drugaricom

Napravila sam rezervnu kopiju snimka na nekoliko USB-a i bezbjedno sam ih poslala na različite lokacije širom Evrope, istakla je Rensam

Rensam: Iznijela optužbe protiv Epstina 2016. godine. Screenshot / Daily Mail

E. Ć.

9.1.2024

Sara Rensam (Sarah Ransome), "seksualna robinja" milijardera i pedofila Džefrija Epstina (Jeffrey Epstain), tvrdi da je on pravio snimke princa Endrjua (Andrew), bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona (Bill Clinton) i britanskog biznismena Ričarda Brensona (Richard Branson). 

Rensam je istakla kako je ona bila primorana da povuče optužbe protiv Epstina nakon što su njoj i njenoj porodici upućene prijetnje, piše britanski "Daily Mail".

Prvobitno povukla optužbe

Ona je te tvrdnje iznijela 2016. godine, a one su otkrivene tek sada u novoobjavljenim dokumentima. Rensam je rekla da je Epstin snimao trojicu muškaraca uz pomoć skrivenih kamera na svojim imanjima. 

Kada je povukla svoje optužbe, rekla je "kako je izmislila trake da osvjetli ono što je Epstin radio". Sada je u emisiji "Dobro jutro Britanijo" ponovila svoje optužbe i navela kako je prvobitno bila primorana da ih povuče.

Navodno su joj prijetili Epstin, njegova "madam" Gislejn Maksvel (Ghislaine Maxwell) i druge.

Rensam je rekla da “nije tajna da je sve snimljeno” i tvrdila da je “više žrtava istupilo” potvrđujući njene navode. Brensonov portparol je rekao da su njene optužbe “neosnovane”.

Podsjetimo, američki sudija naredio je da se otpečate stotine dokumenata u okviru pravne tužbe Epstinove bivše žrtve Virdžinije Đufri (Virginia Giuffre) protiv Gislejn Maksvel iz 2015. godine. Tvrdnje o seks snimcima iznesene su u pismu Rensamove novinaru 2016. u kojem govori o svojim iskustvima. One su izašle u javnost u tranši sudskih dokumenata objavljenih u ponedeljak, podsjetio je "Daily Mail".

- Kad je moja prijateljica imala seksualni odnos sa Klintonom, princom Endrjuom i Ričardom Brensonom, Džefri je u stvari to snimao u svakoj od prilika - napisala je ona u pismu.

Uspjela doći do nekih dijelova snimaka

Ona je u pismu navela kako je uspjela doći do nekih dijelova snimaka.

- Hvala bogu što je uspjela da dođe do nekih dijelova snimaka seksa, koji jasno identifikuju lica Klintona, princa Endrua i Brensona kako imaju seks sa njom. 

Ono što je frustrirajuće je što Epstin nije viđen ni na jednom snimku, bio je veoma pametan. Kad je moja prijateljica konačno skupila hrabrost da progovori i otišla u policiju 2008. da prijavi šta se dogodilo, ništa nije urađeno i policijsko odjeljenje u koje je otišla da prijavi šta se dogodilo sa Epstinom, Klintonom, Brensonom i princom Endrjuom ju je ponizilo do kraja. 

Napravila sam rezervnu kopiju snimka na nekoliko USB-a i bezbjedno sam ih poslala na različite lokacije širom Evrope - dodala je Rensam.

Brensonov portparol je ukazao na članak u magazinu “Njujorker” iz 2019. godine, u kojem se navodi da je Rensam “izmislila trake” da skrene pažnju na Epstinovo ponašanje i navede ga da vjeruje da ona “ima dokaze koji bi izašli u javnost ako je povrijedi”.

Silovao je tri puta dnevno

Prethodno je Rensam, čiji je otac lord Mekfirson, drugi baron od Dramoktera, rekla kako ju je Epstin silovao do tri puta dnevno.

Tvrdila je da ju je u sve uvukla Maksvelova unuka kada je bila 22-godišnjakinja koja je htjela postati manekenka.

Rensam je bila jedna od 11 žena kojima je dozvoljeno da daju izjave na saslušanju “Epstinove madam” u Njujorku 2022. Ali, kako ističe “Daily Mail”, ovo je prvi put da su njene tvrdnje da je Epstin snimao princa Endrjua, Brensona i Klintona navedene u sudskim dokumentima.

Teorije o snimcima seksa dugo su kružile oko Epstinovog slučaja. Dvije njegove žrtve, Marija Farmer i Virdžinija Roberts Đufri, tvrde da su vidjele sobu punu monitora od nadzornih kamera u Epstinovoj vili vrijednoj 65 miliona dolara u Njujorku, uključujući i neke postavljene u toaletima. 

Kad je policija upala u vilu 2019., našli su desetine snimaka djevojaka koje je Epstin čuvao. Čini se da je i sama Maksvel priznala da te trake postoje, kad je novinaru emisije “60 minuta” rekla da “ne zna gdje su”.

Ali, ako FBI zaista ima bilo kakve snimke seksa poznatih ličnosti, oni se nikad nisu pojavili u javnosti. Oni se nisu pominjali na suđenju Maksvel, niti su uvršteni u dokaze. Maksvel je osuđena na 20 godina zbog vođenja lanca trgovine seksom i zlostavljanja maloljetnica sa Epstinom.

U međuvremenu je bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) kritikovao “neosnovane” optužbe da je imao seks sa “mnogim djevojkama” ,nakon što se njegovo ime pojavilo u otpečaćenim dokumentima.

- Ove neosnovane optužbe su u potpunosti povučene jer su prosto lažne i nemaju osnova – rekao je Trampov portparol u ponedeljak.

Epstin je navodno imao “crnu knjižicu” sa imenima 301 najbogatijeg i najmoćnijeg Britanca, uključujući princa Endrjua i Brensona, kako se tvrdilo 2019. Pedofil je imao više od1.000 telefonskih brojeva i email adresa za stotine poznatih imena širom Atlantika, piše "Daily Mail".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.