SPREMA OSVETU

Putin zaprijetio, pa iznio teoriju o Zapadu: "Ne mogu nam to oprostiti"

Ruski predsjednik je istakao i da svi koji koriste bilo kakvo oružje protiv Rusije, ustanovit će da taj mač ima dvije oštrice

Vladimir Putin. AP

N. H.

3.4.2024

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, sastao se s višim dužnosnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji nadgledaju rad policijskih snaga. 

Putin se obvezao da će pronaći nalogodavce terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus Siti" u kojoj je ubijeno 144 osoba. 

 Ruski predsjednik je nekoliko puta pokušao povezati napad s Ukrajinom, iako je odgovornost preuzeo ISIL, a Kijev odbacio umiješanost. 

Putin je dužnosnicima ministarstva rekao da je važno pronaći "ne samo počinitelje masakra, već i sve karike u lancu, sve povezane s njima kao i one koji su od napada imali koristi".

- Svi koji koriste bilo kakvo oružje protiv Rusije, ustanovit će da taj mač ima dvije oštrice - rekao je Putin u očitoj prijetnji odmazdom.

Tokom obraćanja iznio je i čudnu tezu o tome zašto se zapravo Zapad sukobljava s Rusijom.

- Koliko god čudno djelovalo, neko želi osvetu za neuspjehe u borbama s Rusijom iz nekih prošlih, historijskih vremena, za neuspjehe Hitlerove i Napoleonove vojske i tome slično. A u historiji ima još mnogo takvih primjera - dio je Putinovog govora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.