RAT SE NASTAVLJA

Izrael: Hamas je odbacio prijedlog o taocima, želi iskoristiti situaciju s Iranom

Sinwar nastavlja iskorištavati napetosti s Iranom s ciljem postizanja eskalacije u regiji

AP

E. T.

14.4.2024

Hamas je odbacio najnoviji prijedlog dogovora o vraćanju izraelskih talaca i Izrael će nastaviti ostvarivati svoje ciljeve u Gazi punom snagom, priopćeno je iz ureda premijera Benjamina Netanyahua. U priopćenju izraelske obavještajne službe Mossad, koje je prenio Netanyahuov ured, navodi se da odbijanje prijedloga pokazuje da Hamas ne želi dogovor i pokušava iskoristiti napetosti s Iranom i dovesti do regionalne eskalacije sukoba.

Najnoviji plan primirja tjedan dana ranije su u Kairu stavili na stol posrednici. Odbijanje prijedloga koje su podnijele tri zemlje posrednice u pregovorima - Sjedinjene Države, Egipat i Katar - pokazuje da vođa Hamasa u Pojasu Gaze Yahya Sinwar "ne želi humanitarni sporazum, niti povratak talaca", naveo je Mossad u priopćenju.

Sinwar nastavlja iskorištavati napetosti s Iranom s ciljem postizanja eskalacije u regiji, dodaje se u priopćenju objavljenom nekoliko sati nakon dosad neviđenog napada Teherana koji je prema Izraelu lansirao stotine dronova i projektila, ne uzrokujući značajnu štetu.

Izrael će "nastaviti raditi na postizanju ciljeva rata protiv Hamasa svom snagom i prevrnut će svaki kamen kako bi vratio taoce iz Gaze", dodao je Mossad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.